Šibenik je protutnjao Zaprešićem, tri gola u mreži Jaruna lansirali su ga ne čelo tablice ispred Zrinskog .
Featured

Šibenik je protutnjao Zaprešićem, tri gola u mreži Jaruna lansirali su ga ne čelo tablice ispred Zrinskog .

JARUN - ŠIBENIK 0:3 (0:0)

ZAPREŠIĆ- Stadion Ivan Laljak- Ivić. Gledatelja: 200. Sudac: Renato Lacić (Split). Pomoćnici: Geler i Kamenar (Sv. Ivan Zelina). 4. sudac: Jurčević (Cetingrad). Delegat: Polić (Pleternica). Kontrolor suđenja: Crnolatac (Petrinja)

Strijelci: 0:1 Božić (51.), 0:2 Torres (63.), 0:3 R. Brajković (90+1).

JARUN: Savatović, Žilinski, Dajčer, Bićanić (od 56. Žuljević), Stipić (od 56. Alghoul), Tadić (od 85. Ibanez), Filipović (od 74. Mateković), Abramović, Bošković (od 74. Babić), Pranjić, Smoljo.

Trener: Jerko Leko

ŠIBENIK:  Đaković, Perić, Gačić, Dujmović, Kolega (od 79. B. Brajković), Pozo (od 79. Marijanović), Roca, Cvijanović, Torres (od 68. R. Brajković), Božić (od 87. Bačelić-Grgić), Majić (od 87. Ivanković).

Trener: Mario Carević

Šibenik je šampionski protutnjao Zaprešićem u kojem Jarun igra domaćinske utakmice, pobjeda s tri gola u mreži Savatovića kome se ne može prigovoriti niti za jedan, vratila ga je na čelo tablice s istim brojem bodova sa Zrinskim Osječko 1664. Odmah na početku treba reći da je Šibenik zrelija momčad od Zrinskog, ima širinu i sustav koji čini probleme suparnicima, ali mana ove momčadi je što na lošijim terenima ima problema, pa često u gostima gubi bodove objasnio nam je prije početka tehnički direktor Maleš.

U prvom dijelu gledali smo odličnu utakmicu, dinamičnu s puno energije, Šibenik je imao nekoliko prilika, Savatović je izvrsno izvadio u jednoj situaciji i osigurao egal za odmor. Jarunovo najveće postignuće je pred kraj prvog dijela kada njegovih trojica idu u kontru, pred njima je samo jedan igrač u narančastom dresu, on ruši Jarunovog i od suca dobiva žuti, dok domaćini traže crveni.

U pauzi između poluvremenu vodi se polemika o ovoj situaciji, a koja je nastavak dobila i nakon završetka utakmice. U nastavku Šibenik je pojeo Jarun, samo na početku domaćini su pokušali nešto, ali sve završava bez opasnosti po mrežu vratara Đakovića. Božić je prvi zatresao Savatovićevu na drugoj strani, a do kraja vratar plavih još je u dva navrata kapitulirao za veliko slavlje gostiju po završetku.

Jarun je posljednje dvije utakmice u Zaprešiću, s trećim Vukovarom i prvim Šibenikom izgubio istovjetnim rezultatom, primljenih šest golova bez ijednog u protivničkoj mreži znak je mladosti i neiskustva Lekine momčadi, što može biti nekakvo opravdanje, ali od onih starijih iskusnijih poput Žuljevića koji je van svake forme, Babića koji je također izgubio mjesto startera i Luče Ibaneza koji se danas vratio nakon ozljede, koji bi trebali biti kohezivna snaga mladosti izostala je i to je jedan od razloga što danas nismo osim jedne prilike od Jaruna  vidjeli ništa. Isto tako ako Jarun hoće popraviti svoj skor treba prestati tražiti opravdanje u sudačkim odlukama kojih je bilo dosta i okrenuti se unutrašnjim problemima, ratovi su sami po sebi destrukcija i neće donijeti ništa potencijalu koje ima u mlađim igračima. Pranjić, Stipić, Abramović, Dajčer, Savatović svoj ogroman  potencijal dokazuju u svakoj utakmici, kada bi im poguranac dali Tadić, Babić i Žuljević ne bi bodovi tako lako iz Zaprešića odlazili.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.