Na utakmici Osijek – Dinamo (1:2) 4. travnja 1982. bilo je 40 tisuća gledatelja. Više od 20 tisuća navijača Dinama koji je s trenerom Ćirom poslije 24 godine osvojio naslov prvaka. Dinamo tada nije igrao na tri fronte kao danas.

Na utakmici Osijek – Dinamo (1:2) 4. travnja 1982. bilo je 40 tisuća gledatelja. Više od 20 tisuća navijača Dinama koji je s trenerom Ćirom poslije 24 godine osvojio naslov prvaka. Dinamo tada nije igrao na tri fronte kao danas.

U nedjelju 3. ožujka snage bi na Opus Areni trebali odmjeriti treća i četvrta momčad prvenstva.

Velika zainteresiranost za ovaj dvoboj uzrokovala je to da su raspoloživa mjesta za domaće navijače rasprodana još prije 2 dana dok su posljednje karte za gostujući sektor otišle danas. Stoga bi se u nedjelju na najnovijem stadionu u Hrvatskoj trebalo pronaći oko 13 tisuća gledatelja.

Ovaj sraz od velikog je značaja za obje ekipe; za Dinamo ponajprije kako bi ostao konkurentan za osvajanje prvenstva dok će Osječani zasigurno htjeti pomrsiti „plavima“ te planove, ali i vratiti za preokret i poraz od 3.9.

Ipak na novom stadionu u Osijeku neće se naći više gledatelja no što ih je bilo 4. travnja 1982. kada je u Gradskom vrtu Dinamo svladao Osijek 1:2. Onda je prema pisanju Sportskih novosti, Večernjeg lista i Glasa Slavonije, iz onog doba, utakmici prisustvovalo 40 tisuća gledatelja. Tada su postojala  i stajaća mjesta i nije bilo brojača da bi se baš precizno utvrdio broj.

Pretpostavljalo se da su najmanje 20 tisuća bili navijači Dinama. Bila je to sezona 1981./1982. kada je Dinamo s Ćirom Blaževićem osvojio naslov prvaka poslije 24 godine. Prije toga 28. veljače Dinamo je pobijedio u Splitu također sa 2:1, a na utakmici je prema pisanju medija bilo oko 10 tisuća navijača Dinama. Ćiro tada nije igrao na tri fronte, kao Jakirović danas, ali je osim naslova prvak igrao i finalu Kupa koji je izgubio.

Pobjeda u Osijeku bila je jedna od najvažnijih, no ni onda nije prošlo bez određene afere. Dosuđen je kazneni udarac za Dinamo (nad Mlinarićem), ali nije za Osijek kada je Zajec igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Utakmicu je sudio Fahrudin Fazlagić (1938.-2020.) domicilno iz Sarajeva, ali iz poznate nogometne obitelji Fazlagić iz Čapljine. Kontrolor sudaca Pavle Ristić iz Novog Sada dao je Fazlagiću negativnu ocjenu. Prema pisanju medija Fazlagić je poslije te spoznaje uzviknuo: Da imam pištolj ubio bih se! Nije bilo sasvim jasno je li to zbog jedanaesteraca, ili same činjenice da je pao.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.