Foto: FB Rugvica Sava
Featured

Rugvica odustala od fuzije s Lukavcem, infrastrukturno još nije spremna za viši rang.

Rugvica je odustala od fuzije s Lukavcem preko koje bi od ove sezone igrala u 3.NL Centar, rangu više od sadašnjeg.

Kako smo već pisali načelnik općine Mato Čičak, kao iskusni HDZ-ov čelnik odmah kada se ukazala mogućnost da klub svoje općine promakne u viši rang iskazao je interes za fuzijom s Lukavcem znajući da bi time odmah po našoj procjeni uštedio oko 200.000 € koliko bi klub potrošio u osvajanju prvog mjesta bez garancije da će to i ostvariti.

Saznajemo da se samo zbog nedostataka infrastrukture koja nedostaje Rugvici za viši rang odustalo od ove administrativne akrobacije kakve su se već događale u našoj nogometnoj povijesti, poznata je ona Naftaša i HAŠK-a preko koje je HAŠK u nedavnoj prošlosti zaigrao u 3. HNL Zapad do 2.HNL zauzimanjem drugog mjesta iza Gorice koja je izvršila fuziju sa Poletom iz Buševca što je bila odskočna točka HNK Gorici do superligaša, a Nenadu Črnku do dopredsjednika HNS-a i Predsjednika Županijskog saveza Zagrebačke županije.

Po našim saznanjima fuziju Lukavca s nekim klubom iz Županijskog saveza Zagrebačke Županije, sam savez je podržavao i za nju se zalagao jer istupanjem Lukavca gube jednog člana u četvrtom rangu natjecanja. Što je i razumljivo jer veći broj klubva u višem rangu jača rejting Županijskih saveza.

Lokalni izbori za gradonačelnike i načelnike općina su sljedeće 2025. godine, a nogomet kao jedna od bitnih niša HDZ-a  dovodi u fokus lokalne nogometne klubove posebno u nižim ligama, ova simbioza donosi obostranu korist. Klubovi dobiju povećane financije i bolje uvjete, dok stranka ili pokret kako je organizirana vladajuća stranka infrastrukturu u stimulaciji glasačke mašinerije.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.