Tigar Sv. Nedelja nadomak titule i 3. lige nakon pobjede u derbiju 22. kola sa Naftašem Ivanić, ima prednost od devet bodova i bolji međusobni skor.

TIGAR SVETA NEDELJA - NAFTAŠ IVANIĆ 1:0 (1:0)

RAKITJE – SC Rakitje. Gledatelja: 100. Glavni sudac: Rožnaković (Glina) . Pomoćni suci: Blažeković (Sisak) i Lalić (Sisak).  Delegat: Petešić (Kutina). 

TIGAR SVETA NEDELJA: Razum, Pavlica, Mohač, Matošević, Brujić (od 90+3 Bišćan), Galić, Pokrivač, Višić, Mandić (od 46 Kotyarski), Držić, Derikuća (od 46 Kenda)

Trener Ratko Ninković

NAFTAŠ IVANIĆ: Dokuzović, Ivanković (od 56 Miličević), Marić, Hezler, Krsnik, Belaviuć, Ravlić (od 85 Gašpar), Starčić, Čuni, Vrdoljak (od 72 Sabolić), Hadaš (od 56 Šeremet)

Trener Igor Ćorković

STRIJELaC: 1:0 - Višić (15')

Utakmica u Rakitju opravdala je epitet derbija prvenstva, Tigar Sveta Nedelja dočekao je Naftaš Ivanić na prvom mjestu s šest bodova prednosti koji ga u stopu prati na drugom mjestu. Netko je spomenuo da domaćini ne igraju za tri boda već za sedam, ako pobjede odlaze na skoro nedostižnih devet bodova i još imat će bolji međusobni skor dok ako pobjeda pripadne gostima onda će se prednost istopiti na samo tri boda, ulog je za domaćina po tome sedam bodova u ovoj utakmici. Gosti iz Ivanića su se nadali da bi mogli iznenaditi Tigar i ostatak prvenstva učiniti neizvjesnim

Od samog početka igrači obje momčadi gardom su nam najavili da ćemo gledati pravi derbi u žestokoj borbi za bodove. Tigar je  pokazao da je tehnički bolja momčad, dok je se s druge strane Naftaš postavio ratnički, koristeći svaku priliku dodatno pritiskati i stvarati nervozu na travnjaku. Gosti su visoko podignuli prema Razumovom golu, dok su domaćini obilato  koristili takav raspored za duboko izbacivanje brzonoga Višića prema golu Dokuzovića.

Višić u 15' čudesno iz jedne takve akcije postiže gol za vodstvo, a prije toga sa iste lijeve strane da nije bio sebičan i poslužio Brujića utakmica je mogla biti riješena. Do kraja prvog poluvremena Višić je i po desnoj strani pobjegao i našao se oči u oči sa gostujućim vratarem, ali njegova navika je u takvim situacijama raspaliti pa što bude, potkopati malo loptu donijelo bi mu na konto pregršt golova.

Nakon odmora Tigar ima novu priliku odvesti utakmicu u mirnije vode, dosuđeni kazneni udarac s bijele točke Mohač ne pretvara u prednost, nakon što je Dokuzović obranio svoju mrežu gosti preuzimaju inicijativu, ali su im napadi jalovi, nema nikakvog ozbiljnijeg šuta prema Razumu, a ono upućeno mlako vratar Razum bez problema skida.

Gosti dobivaju i brojčanu prednost u 65' nakon što je Matošević dobio uz onaj iz 49' drugi žuti karton pa je morao napustiti travnjak. Brojčana prednost gostima daje krila, atakiraju, ali napadi su bezidejni, a koncentracija im je više prema pritiskanju suca, pa se počinje stvarati bespotrebna nervoza, a da utakmica ne bi otišla u neželjenom smjeru  sudac Ražnaković poseže za efikasnim dijeljenjem žutih kartona, tako u devedesetoj pokazuje put u svlačionicu i gostujućem Čuniju zbog namjernog udaranja Višića po nogama što se glasno čulo i u gledalištu.

Veliko slavlje domaćih igrača nastalo je nakon što je označen kraj, Tigar Sveta Nedelja je nadomak titule i plasmana u 3. NL Središte, lakši raspored u preostalih šest kola i devet bodova prednosti od glavnog konkurenta Naftaša Ivanić to ima daje pravo za optimizam i slavlje.

- Zaslužili smo pobjedu, nismo je lako izborili, ali nema opuštanja iako nas ona uvodi u mirniji nastavak prvenstva, rekao nam je trener Ninković.

 


 

 


 

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.